Beste relatie,

Welkom bij onze BermanTec nieuwsbrief van mei 2021. Het vaarseizoen is officieel geopend, dus dit is het perfecte moment om ons artikelen overzicht te presenteren dat specifiek gericht is op jachten, speedboten, zeilboten, jetski’s en andere vaartuigen.

Scheepsmotoren

Er zijn enkele essentiële verschillen tussen scheepsmotoren en algemene motoren. Scheepsmotoren zijn duidelijk gebouwd om een natte omgeving te weerstaan. De componenten van scheepsmotoren zijn daarom gemaakt van corrosiebestendige materialen, wat in geen enkel ander type voertuig vaak voorkomt. Scheepsmotoren zijn ook zware motoren, die permanent in hun volle omgang worden gebruikt.

Maritieme alternatoren

Scheepsdynamo’s hebben een hoger stroomverbruik dan gewone voertuigen. Ze moeten een aanzienlijk aantal stroomverbruikers (denk aan navigatieapparatuur, pompen etc.) van stroom voorzien. Wij leveren dynamo’s met een output tot 600 Ampère voor 24V toepassingen. Wij leveren deze veelal geïsoleerde dynamo’s met verschillende montage mogelijkheden zoals J-180, PAD of zadelmontage.

We leveren een breed scala aan merken voor scheeps-alternatoren, zoals Prestolite, Bosch, Delstar en Delco Remy. Alternator nummers 8SC3157V en 8SC3160V zijn populaire, krachtige Prestolite dynamo’s en werken goed voor scheepsmotoren van Cummins, Caterpillar, MTU, Perkins en Volvo. Voor Delco toepassingen leveren we zowel de lichtste serie 7SI als de zwaardere alternatoren 30SI, 33SI en 36SI, die worden gebruikt voor Caterpillar, Waukesha en Cummins motoren. Voor de Bosch T1-serie kunnen we ook 24V vervangende dynamo’s aanbieden, beginnend met 155A en oplopend tot 250A.

Maritieme startmotoren

Ons startmotoren programma omvat starters met een vermogen van 1,7kW (12V) tot maximaal 15kW (24V). Voor MTU-motoren raden we de Prestolite-starterseries MS7, S152 en M105R aan, de M125R-serie voor Cummins- en Caterpillar-toepassingen en de 1327A-serie of S115 voor gebruik op Perkins-, Lister Petter-, CAV (Lucas) en Dorman-dieselmotoren. We bieden ook de Delco PG260-serie voor Mercury Marine en Volvo Penta, evenals de beproefde 50MT-serie van Delco voor Caterpillar-, MTU- en Cummins-motoren.

BermanTec

We werken ook samen met enkele van de grootste jachtwerven ter wereld om op maat gemaakte scheeps-alternatoren en starters te leveren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen of aangepaste verzoeken heeft, we helpen u graag verder!

Uw BermanTec-team

We houden u ook op de hoogte van het laatste nieuws en productreleases via LinkedIn!

Vriendelijke groeten,

Het BermanTec-team