Geachte relatie,

In deze BermanTec-update laten we u kennismaken met een van onze nieuwe  productlijnen namelijk de Murphy niveauschakelaars. Deze schakelaars worden gebruikt in zware industrieën om het niveau van verschillende vloeistoffen in een motor, tank, pomp of compressor te bewaken. Lees verder voor meer informatie of vind onze Murphy-niveauschakelaars door hier te klikken.

Murphy niveauschakelaars – toepassingen

Murphy niveauschakelaars (ook wel MLS genoemd = Murphy Level Switches) worden in veel zware industrieën gebruikt om verschillende systemen te bewaken en te regelen, zoals vloeistofniveau, druk, temperatuur en trillingen. Het is een combinatie van een niveaumeter en een stopschakelaar. Als een bepaalde waarde de ingestelde limiet overschrijdt of onderschrijdt, kunnen de schakelaars worden geprogrammeerd met start/stop-mechanismen en alarmen.

Dit kan voor een reeks vloeistoffen, zoals smeerolie, hydraulische vloeistof, koelvloeistoffen en zelfs voor brandstof. Sommige schakelaars, zoals de LM2000 en de LM300, kunnen indien nodig olie bijvullen.

Murphy niveauschakelaars – Veiligheid voorop

Olie smeert, reinigt en koelt de motor en een tekort aan olie veroorzaakt ernstige schade aan de motor. Om dit te voorkomen, kunnen Murphy-niveauschakelaars in de tank of kamer worden geïnstalleerd om uit te schakelen wanneer de vloeistofhoeveelheid een kritisch niveau bereikt.

We denken automatisch aan vloeistoffen die onder een bepaalde limiet komen, maar vloeistofniveaus die de vereiste hoeveelheid overschrijden, zijn ook een risico. Dit wordt vaak veroorzaakt door overvulling, bijvoorbeeld door een menselijke fout, of brandstof of water dat in de tank sijpelt. Modellen met zowel hoge als lage limietschakelaars zijn: L129CK1, L1100 en L1200.

Productoverzicht

We kunnen een veelzijdige selectie Murphy niveauschakelaars aanbieden. Onze modellen zijn eenvoudig te installeren met minimale uitvaltijd, worden vlotter bediend en kunnen zelfs in een explosieveilige uitvoering geleverd worden.

De LR857 is een van onze meer populaire modellen, omdat hij op motoren van elk formaat kan worden gemonteerd en het ingebouwde tankmechanisme de olie zal aanvullen om het juiste niveau in het carter te behouden.

De Murphy DF niveauschakelaar is een betrouwbare toepassing voor tankniveaus, vaak gebruikt in zoutwaterafvoersystemen, koeltorens of water overstromingssystemen. Zowel de DF755 als de DF757 kunnen zonder aanpassingen aan de tank worden geïnstalleerd en kunnen worden afgesteld tot een differentieel (hoogteverschil) van 275 cm.

Neem voor andere modellen contact op met ons verkoopteam, we staan ​​klaar om u de juiste niveauschakelaar voor uw behoeften aan te bevelen!

Abonneer u op onze bedrijfsupdate of volg ons op LinkedIn om de komende maanden meer te weten te komen over onze nieuwe productlijn. Interesse in onze nieuwe productcatalogus? Stuur ons een berichtje voor meer informatie!