Alternator

Wat is een alternator?

Een alternator is een generator die in beweging is op het moment dat de motor draait en stopt pas als de motor is uitgeschakeld. De alternator helpt het energieniveau en de prestatie van de accu op peil te houden. Alternatoren vormen de kern van het elektrische systeem van elk voer/-vaartuig, waaronder zeeschepen, auto’s en landbouwmachines. Het is de alternator die alle elektrische componenten aandrijft wanneer de motor draait. Een slechte of verouderde alternator kan tal van problemen veroorzaken in het hele elektrische systeem, vooral bij moderne voertuigen vol technologie.

Heeft u een van deze problemen ondervonden?

  • Dimmen van koplampen of dashboardverlichting
  •  Flikkerende dashboardverlichting
  •  Langzame start van de motor
  • Langzame auto-accessoires (zonnedaken, elektrische ramen etc.)
Dit geeft waarschijnlijk aan dat uw alternator aan onderhoud of vervanging toe is. Heeft u vragen of heeft u twijfels over de betrouwbaarheid van uw alternator? Neem gerust hier contact op met onze adviseur.

Hoe werkt een alternator?

Een alternator wekt elektriciteit op door mechanische rotatie-energie om te zetten in elektrische energie, een wisselstroom output (meestal AC genoemd, AC staat voor alternating current). Dit is waarom deze generator een ‘alternator’ wordt genoemd. Gelijkstroom generatoren (DC generatoren)  werden in het verleden in auto’s gebruikt, maar aangezien wisselstroom (AC) veel voordelen heeft ten opzichte van DC generatoren (DC staat voor Direct Current), worden alternatoren nu gebruikt in moderne voertuigen en bij toepassingen met een hoog vermogen.

 Kort feitje: weet u wie de wisselstroom heeft uitgevonden? - Nikola Tesla

Als de motor draait, voedt de alternator alle elektrische componenten. Het doet dit door middel van elektromagnetische inductie. In een auto is de alternator aan de motor bevestigd en wordt deze aangedreven door een aandrijfriem.

In welke industrieën worden alternatoren gebruikt?

Alternatoren worden gebruikt in verschillende industrieën die een hoge vermogensdichtheid* vereisen (*het vermogen om grote hoeveelheden energie te produceren op basis van het volume). Bij BermanTec leveren we eersteklas alternatoren voor veeleisende toepassingen zoals mijnbouw, landbouw, scheepvaart en hulpverleningsvoertuigen. De meest populaire zijn Delco Remy,  DelStar, Nippon Denso en Prestolite alternatoren.

Waarom BermanTec voor uw alternatoren?

Door onze jarenlange ervaring staan wij ​​altijd klaar om u te adviseren met het vinden van de juiste alternator voor elke specifieke toepassing. We begrijpen de behoeften van onze klanten en staan ​​altijd klaar om u te adviseren omtrent de beste kwaliteitsproducten en professionele diensten te garanderen. Wij geloven in het opbouwen van langdurige, duurzame relaties binnen onze distributienetwerken en klantenbestand. Goodwill Meer dan 40 jaar ervaring om onze klanten de beste alternator- en starteroplossingen op de markt te bieden. Exclusiviteit Wij zijn een exclusieve distributeur van hoogwaardige DelStar-alternatoren, waaronder de kleinste DelStar 161-serie, de meest populaire DelStar 180-serie, de nieuwste DelStar 250-serie en de grootste DelStar 400-serie. DelStar alternatoren gaan langer mee en passen goed bij de moderne onderhoudsintervallen van bedrijven.

Even een feit: de DelStar alternator 180-serie 24V is een van de meest populaire alternatoren van BermanTec.

One-stop-service

We weten dat uw tijd kostbaar is, daarom bieden we een one-stop-service-oplossing waarmee u in de kortst mogelijke tijd bent geholpen en weer snel aan de slag kunt.

Eén contact persoon

 Geen onnodige vertragingen

 Heldere product en order tracing

Betrouwbaarheid

Wij bieden preventieve ondersteuning en reparatieservices die ervoor zorgen dat uw alternatoren langer en consistent op het hoogste vermogen presteren.

Neem voor uw vragen over alternatoren hier contact op.

ALTERNATOREN