Geachte relatie,

welkom bij de BermanTec nieuwsbrief van april 2022. Deze maand leiden we u graag rond in ons SESCO leveringsprogramma voor effectieve verwarmingsoplossingen

Ondersteuning bij extreme weersomstandigheden

Vrieskou beïnvloedt de prestaties van een machine. Accu’s, hydraulische vloeistof of brandstofleidingen kunnen bevriezen, wat snel zijn tol eist van zwaar materieel, om nog maar te zwijgen van de kosten die ontstaan ​​tijdens stilstand. Om uw motoren zelfs in de meest extreme klimaten te laten draaien, werkt BermanTec samen met SESCO om motorverwarmingssystemen te leveren voor al uw zware machines.

Altijd klaar zijn voor gebruik

In sectoren zoals energieopwekking, datacenters en andere nieuwe markten, waar het de norm is om machines te hebben die altijd in bedrijf zijn of in een oogwenk moeten kunnen starten, is het van vitaal belang om uw motor binnen het juiste temperatuurbereik te houden. Ons leveringsprogramma omvat blok verwarmers, koelvloeistof verwarmers, brandstof verwarmers en batterij verwarmers voor onder meer de scheepvaart, het spoor, het transport en de oliesector. Lees een beschrijving van elk van onze productcategorieën hieronder en klik op de links voor meer informatie op onze vernieuwde website!

In-block motorverwarmers verwarmen de motor en/of de motorolie wanneer een machine niet in gebruik is om de opstarttijd te verkorten, brandstof te besparen, de motorslijtage drastisch te verminderen en de levensduur van de batterij van uw apparatuur te verlengen. SESCO in-block verwarmers worden direct in de watermantel van de motor geïnstalleerd en zijn beschikbaar voor de meeste bekende heavy-duty fabrikanten, zoals Volvo, Komatsu en John Deere.

Inmiddels hebben wij ook meerdere soorten circulatiekachels op voorraad, zoals tankkachels en grote circulatiekachels. Tankverwarmers worden aan de buitenkant van een breed scala aan motoren geïnstalleerd, waardoor de diesel- of gasmotoren startklaar zijn met minimale slijtage. Wij leveren de CB serie, SB serie en WL serie tankverwarmers.

Een van de meest populaire koelvloeistofverwarmers zijn de CSM-verwarmers met grote circulatie van 3 kW tot 12 kW, die worden gebruikt op motoren tot 100 liter. Het zorgt voor een gelijkmatige verwarming door de hele motor.

Omdat de gegenereerde warmte direct wordt overgedragen aan de brandstof of smeerolie, zijn dit soort kachels extreem energiezuinig. Op de website van Bermantec vind je nu verschillende modellen: beginnend bij 75 watt kachels tot en met kachels die olievolumes tot 120 liter aankunnen. Deze modellen worden geleverd met een ingebouwde thermostaat om de olie te beschermen tegen oververhitting.

De prestaties van de batterij verslechteren aanzienlijk bij lage temperaturen. Dit komt door de verminderde elektrochemische reactiesnelheid. Met de SESCO batterij verwarmingspads en thermische wikkels kunt u uw batterijen ook de hele winter warm houden en laten werken.

De verwarmingskussens hebben een vermogen van 50-75 watt en zijn verkrijgbaar in twee maten. Ze worden thermostatisch geregeld om u meer controle te geven over de optimale temperatuurinstellingen voor de accu van uw voertuig. Een andere mogelijkheid om de accu te verwarmen zijn de SESCO thermische wikkels.  De wikkels, variërend van 60 tot 160 watt, verlengen de levensduur van de batterij door een optimale batterijtemperatuur tussen 16°C en 27°C te handhaven.

Lees meer informatie over het verwarmen van uw accu of motor op onze website!

Abonneer u op onze bedrijfsupdate of volg ons op LinkedIn om de komende maanden meer te weten te komen over onze nieuwe productlijn. Interesse in onze nieuwe productcatalogus? Stuur ons een berichtje voor meer informatie!