Mitsubishi - collectie BermanTec

In het artikel van vorige maand spraken we over ons uitgebreide Bosch vervangingsprogramma. Vandaag willen we een duik nemen in een van onze best verkopende Japanse merken: Mitsubishi.  In dit artikel komt u meer te weten over welke Mitsubishi-producten wij in voorraad hebben, voor welke merken ze worden gebruikt en hoe u op onze website de juiste Mitsubishi-dynamo’s en starters kunt vinden.

Mitsubishi in het kort

Mitsubishi Electric is een van de kernactiviteiten van de Mitsubishi Group. Hun productassortiment omvat alles van liften tot treinsystemen, satellieten en andere elektrische apparaten. Hun auto-uitrusting staat bekend om het zeer efficiënte elektriciteitsverbruik.

Snel weetje: Mitsubishi werd in 1870 opgericht door Iwasaki Yataro als een scheepvaartbedrijf.

Mitsubishi Starters zijn geschikt voor zowel diesel- als benzinemotoren. Ze variëren van 0,7 kW tot 5,5 kW voor de 12 Volt-serie en van 3,2 kW tot 7,0 kW in de 24 Volt-serie. Mitsubishi biedt zeer betrouwbare starters met hoog vermogen en hoog koppel, verpakt in een kleine en lichtgewicht vorm.

Mitsubishi’s programma voor heavy-duty starters zijn niet zwaarder dan 13 kg, een toonaangevende vermogen-gewichtsverhouding voor een nog snellere start van uw voertuig. Ze zijn ook gebouwd om extreme start-stop-eisen te weerstaan.

BermanTec levert zowel de 12 V als de 24 V varianten. Laten we eens kijken naar enkele van onze beschikbare Mitsubishi-starters.

In de 24 Volt serie hebben we bijvoorbeeld deze 12-tands 5,5kW starter beschikbaar.

Hij weegt 11,5 kg en wordt vaak gebruikt als vervanging voor Renault Truck-starters.

Deze Mitsubishi M9T6 serie starter is 24V – 5.5kW, met 12 tanden en CW rotatie.

Toepasbaar op verschillende vrachtwagenmerken, zoals Volvo, Mitsubishi en Caterpillar.

In de 24 Volt serie wordt deze 15,5kg starter geleverd in een 12-tands, 7kW variant. De starter is rechtsom-draaiend.

Het is compatibel met zware vrachtwagens van Mercedes en MAN.

Mitsubishi Dynamo’s zijn breed toepasbaar, van personenauto’s tot vrachtwagens en bussen. Hun dynamoprogramma omvat de 12 V- en 24 V-serie, variërend van 45 A tot 200 A.  

Mitsubishi heavy-duty dynamo’s zijn ontworpen om lang mee te gaan. Bij BermanTec leveren we Mitsubishi-dynamo’s omdat ze voldoen aan de steeds hogere elektriciteitseisen die aan dynamo’s in moderne voertuigen worden gesteld.

Snel weetje: Mitsubishi Electric levert ongeveer 15% van 's werelds totale markt voor dynamo's.

Deze 24 V, 100A Mitsubishi Dynamo is dubbel geïsoleerd uitgevoerd, draait rechtsom en heeft een  PAD-mount bevestiging. Het is toepasbaar voor gebruik op Caterpillar en andere landbouwmachines.

Deze originele dynamo wordt geleverd in een variant van 24V – 100A en is geschikt voor verschillende Scania-vrachtwagens en weegt 10,5 kg.

Dit 24V – 90A model is een originele Mitsubishi dynamo die veel gebruikt wordt voor Iveco heavy-duty trucks.

Mitsubishi vervangingen en reserveonderdelen

Bij BermanTec leveren wij ook diverse Mitsubishi vervangende starters en dynamo’s. Onze complete Mitsubishi – collectie vindt u hier 👇