Beste relatie,

In deze maandelijkse nieuwsbrief van BermanTec informeren wij u graag over onze nieuwste producten, de laatste technische inzichten, interessante beurzen en ons brede assortiment aan professionele, kwalitatief hoogwaardige producten. In deze januari-mailing willen we de Prestolite hydraulische startmotoren in de spotlights zetten.

Prestolite HAND hydraulische startmotoren: betrouwbaarheid is het belangrijkste

Bermantec biedt het volledige assortiment Prestolite hand hydraulische startmotoren en reserveonderdelen. Deze startsystemen maken gebruik van een combinatie van pneumatiek en hydraulica om drukken tot circa 310 bar te leveren waarmee een dieselmotor betrouwbaar kan worden gestart.

Vanwege hun extreme betrouwbaarheid worden Prestolite hand hydraulische startmotoren veel gebruikt in veiligheids- en tijd kritische toepassingen. Bijvoorbeeld als een startsysteem voor noodhulp en in sommige gevallen als de primaire starter voor de motor. De betrouwbaarheid van het ontwerp is gedurende vele decennia goed bewezen.

Toepassingen

Prestolite hand hydraulische startmotoren zijn meestal te vinden in noodgeneratorsets van schepen, reddingsbootmotoren of hydraulische en brandbluspompmotoren op offshore-platforms. Ze kunnen worden gebruikt met dieselmotoren variërend van ongeveer 1,5 liter inhoud met 2 of 3 cilinders tot en met V12-motoren met een inhoud van 27 liter en kunnen ongeacht het aantal cilinders van de motor worden gebruikt.

De startsystemen zijn er in twee maten: B35G8 en B50G53, die kunnen worden gemonteerd op motoren met een diameter van 70 tot 160 mm. De starter drijft de krukas van de motor aan via een adapter die op de krukaspoelie is gemonteerd. Dit maakt het systeem ideaal voor motoren die een tweede startsysteem nodig hebben, maar geen tweede opening hebben om te starten. De Prestolite hand hydraulische startmotoren worden toegepast op een breed scala aan dieselmotoren van alle grote fabrikanten, zoals Detroit Diesel, Caterpillar, Mercedes, Mitsubishi en meer.

Prestolite Electric:
een trotse erfenis van kwaliteit en innovatie

Bermantec is trots op onze langdurige relatie met Prestolite Electric, die teruggaat tot 1980. Prestolite heeft een welverdiende reputatie vanwege zijn strikte naleving van de hoogste kwaliteitsnormen, een lange geschiedenis van technische uitmuntendheid en innovatieve producten. Het bedrijf vervaardigt alternatoren, starters en elektrische hulpapparatuur voor de logistieke, maritieme, militaire en industriële toepassing.

Bekijk hier ons volledige assortiment hand hydraulische startmotoren en accessoires.

We houden u ook op de hoogte van het laatste nieuws en productreleases via LinkedIn. Wij kijken ernaar uit om met u in contact te komen!

Vriendelijke groeten,

Het BermanTec-team