Beste klant,

In deze update van december laten we u kennismaken met één van onze eminente producten: de ISOV-afsluiter. Met BermanTec bieden we de meest uitgebreide en diverse lijn positieve luchtafsluiters. Bovendien zijn onze installatie- en activeringskits specifiek ontworpen voor uw toepassing. Klik hier om de hele ISOV-lijn te zien.

Veiligheid ontworpen volgens de nieuwste normen

Bij Bermantec begrijpen we dat veiligheid uw hoogste prioriteit heeft. In deze bedrijfsupdate willen wij graag onze nieuwste productlijn, de ISOV-kleppen, introduceren. Deze veiligheidskleppen zijn speciaal ontworpen als noodstop voor motoren om mechanisch falen, beschadigde motoren of zelfs explosies te voorkomen.

Wat zijn ISOV-kleppen?

De ISOV-klep is een afsluitklep voor de luchtinlaat, wat betekent dat hij kan voorkomen dat de motor te snel draait door de luchtinlaat van de motor af te sluiten. De kleppen zijn ontworpen volgens de hoogste industrienormen en zijn gebouwd om luchttemperaturen tot 340 °C te weerstaan, met hoogwaardige afdichtingstechnieken om maximale bescherming tegen extreme drukpieken te garanderen. Het wordt vaak gebruikt door de onshore en offshore boorindustrie, in de mijnbouw, de scheepvaart en de bouw, waar motorschade ernstige gevolgen kan hebben.

We verkopen momenteel ISOV-kleppen met een diameter van 51 tot 508 mm, deze  zijn gemaakt van aluminium en titanium. De ISOV-kleppen kunnen tevens  geleverd worden met een keuze tussen de foto-elektrische schakelaar en een elektromechanische schakelaar, waarvan de laatste vereist is voor maritieme en offshore-toepassingen.

Vier soorten kleppen

We hebben vier verschillende typen op voorraad: Elektrisch, Faalveilig, Pneumatisch en Handmatig. Alle kleppen kunnen ook worden uitgerust met handmatige bediening die met de hand of op afstand kan worden bediend.

Elektrisch

Elektrische ISOV-kleppen worden gesloten door een lineaire 12 of 24 VDC relais te activeren. Zodra dit wordt geactiveerd, zal het automatisch de juiste hoeveelheid trekkracht uitoefenen om de klep los te laten en te sluiten. Alle elektrische kleppen maken ook handmatige bediening mogelijk als de stroom uitvalt. De N-serie is verkrijgbaar met een diameter tot 203 mm.

Handleiding

De Remote Manual-modus wordt vaak gebruikt op mobiele apparatuur zoals vrachtwagens, generatoren en lasmachines. De handmatige ISOV-kleppen worden geleverd met een speciale set die de klep kan verbinden met de bestuurderscabine, zodat de schakelaar zowel op de klep zelf kan worden gebruikt als op afstand kan worden geactiveerd.

Pneumatisch

Pneumatische kleppen werken door lucht- of oliedruk uit te oefenen op de cilinder in het lichaam van de klep. Als er voldoende druk wordt uitgeoefend, wordt het pneumatische mechanisme geactiveerd en wordt de klep gesloten. Pneumatische ISOV-kleppen worden vaak gebruikt bij maritieme en offshore toepassingen. Ze kunnen een diameter tot 279,5 mm hebben, maar er is een breed scala aan maten en flensadapters beschikbaar. Neem contact met ons op om meer opties te bekijken.

Faalveilig

Faalveilige ISOV-kleppen sluiten wanneer de stroom uitvalt. Deze worden dan ook vaak gebruikt op offshore kranen en olie- en gasinstallaties. Met een tegenovergesteld mechanisme van de pneumatische klep heeft de faalveilige-klep druk nodig om de klep open te houden, maar sluit wanneer er drukverlies is.

Welk type ISOV ventiel heeft u nodig? Voor advies over ISOV-afsluiters of hulp bij het selecteren van de juiste maat, materiaal of toepassing kunt u contact opnemen met ons deskundig team.

Abonneer u op onze bedrijfsupdate of volg ons op LinkedIn om de komende maanden meer te weten te komen over onze nieuwe productlijn. Interesse in onze nieuwe productcatalogus? Stuur ons een berichtje voor meer informatie!